Skip to content
Kontakti: info@termovela.lv
Aizvērt

Kā izvēlēties pareizo termoveļu

Meklē termoveļu ikdienai vai sportiskām aktivitātēm? Neesi pārliecināts kādu termoveļu labāk izvēlēties? Tas nekas! Mēs esam sagatavojuši rakstu ar informāciju ar ko atšķirās dažādas termoveļas un kā izvēlēties piemērotāko.

Termoveļa ir pirmais apģērba slānis, kas piekļaujas Jūsu ādai un palīdz regulēt ķermeņa temperatūru. Sausa āda palīdz saglabāt siltumu un izbaudīt gada aukstāko sezonu. Termoveļa nodrošina arī komfortu un kustību brīvumu āra aktivitātēs. Ir pieejama dažāda pielietojuma, dažāda biezuma un dažāda materiāla termoveļas, lai Jūs varētu izvēlēties sev piemērotāko.

Mūsu veikalā Jums ir iespēja izvēlēties termo kreklus un termo bikses atsevišķi vai arī iegādāties jau gatavu termoveļas komplektu. Plašā izvēlē bērnu termoveļa, sieviešu termoveļa  un vīriešu termoveļa.

 Kā izvēlēties termoveļu

Termoveļa ikdienai

Ikdienai iesakām izvēlēties siltu un ērtu termoveļu, kura nodrošina labas termoregulācijas īpašības. Ikdienai rekomendējam divu veidu termoveļas: kā pirmo noteikti rekomendējam merino vilnas termoveļu, jo tā ir silta un labi elpojoša. Ar merino termoveļu būs komfortabli gan ārā, gan iekštelpās. Kā otro variantu rekomendējam termoveļas, kurām iekšpusē ir siltāks, ādai ļoti patīkams materiāls. Šāda tipa termoveļas būs piemērotākas lietošanai ikdienā pastaigājoties vai vesākās dienās strādājot savā darba vietā. Šāda tipa termoveļas ir arī lieliski piemērotās, lai tās uzvilktu uzreiz pēc treniņa.

Ikdienai vai lietot arī jebkuru sporta termoveļu, bet jārēķinās, ka tā ir paredzēta aktivitātēm, tāpēc tā nebūs tik silta brīžos, kad nekustēsieties.

 

Ikdienai lieliski noderēs visi "Odlo Active warm" termoveļas modeļi, kuriem ir patīkams, silts iekšējais materiāls, optimāls biezums un brīvāks piegriezums.

Odlo Active Warm termoveļa

 

Sievietēm mums ir īpašs piedāvājums no Kari Traa. Kari Traa merino vilnas termoveļas ir ne tikai ļoti funkcionālas, bet arī ar lielisku dizainu.

Kari traa termoveļa

 

Termoveļa sportam

Sporta termoveļai vienmēr jābūt pieguļošai, lai tā saskārtos ar Jūsu ādu un varētu izvadīt lieko mitrumu uz materiāla virspusi, kur tas izplatās pa lielāku platību un ātrāk izžūst.

Sportam paredzētajai termoveļai ir jāregulē ķermeņa temperatūra nodrošinot pietiekamu siltumu un tajā pašā laikā arī pietiekami labi jāelpo, lai ķermenis nepārkarstu. Tai ir jābūt elastīgai un cieši pieguļošai, lai nodrošinātu brīvas kustības.

Sportam paredzētā termoveļa ir jāvēlk kā pirmais apģērba slānis. Ja ārā nav pārāk auksts, tad pietiek tikai ar termoveļu un virsējo apģērbu. Ja ārā ir vēsāks, tad pa vidu iesakām vilkt arī otrā slāņa apģērbu vai plānu flīša jaku, lai nodrošinātu papildus siltumu. Ģērbšanās pa slāņiem ir vienkāršākais veids kā pasargāt ķermeni no liela aukstuma.

Termoveļa ir pirmais apģērba slānis, kas piekļaujas Jūsu ādai. Pirmais slānis palīdz regulēt ķermeņa temperatūru, aizvadot sviedrus prom no ādas, kas to palīdz saglabāt sausu.

Vēsās, bet ne pārāk aukstās dienās, kā arī aktīviem sporta veidiem (distanču slēpošanai, skriešanai) iesakām izvēlēties plānāku sporta termoveļu, bet aukstākās dienās, kā arī mazāk aktīviem sporta veidiem (pastaigām, kalnu slēpošanai) kādu biezāku un siltāku modeli.

Aktīviem sporta veidiem būs piemērotas visas Odlo performance light un performance warm termoveļas, plānās un vidēji biezās Viking termoveļas, Bjorn Daehlie termoveļas, Whistler termoveļas.

Odlo Performance termoveļa sportam

Pastaigām un mazāk aktīviem sporta veidiem būs piemērotas visas Odlo performance warm un x-warm termoveļas, siltākās Viking termoveļas un Kari Traa termoveļas.

Viking termoveļa sportam

 

Termoveļas materiāls

Lielākoties termoveļas ražo no divu veidu audumiem: merino vilnas un sintētiskiem audumiem, piemēram, no polipropilēna. Šie audumi nevis labi uzsūc mitrumu, bet izvada to uz āru, kur tas ātrāk iztvaiko, saglabājot sausu sajūtu pie ādas. Abiem šiem audumiem ir līdzīgas īpašības: efektīvi aizvada mitrumu no ādas, izžūst daudz ātrāk nekā kokvilnas apakšveļa un samazina ķermeņa temperatūras svārstības.

Sintētiskie: Ir ļoti daudz un dažādu sintētisko materiālu, kurus izmanto termoveļām. Pamatā visi šie sintētiskie materiāli, ļoti labi izvada mitrumu, un nodrošina papildus siltumu, nesamazinot elpošanas īpašības. Šim materiālam pluss ir tāds, ka tas ātri žūst, bet mīnuss, ka tie jāskalo gandrīz pēc katras aktīvākas lietošanas, lai nebūtu nepatīkams aromāts.

Merino vilna: Lielisks materiāls. Merino vilna ir ļoti mīksta un to pievieno klāt ļoti dažādām termoveļām. To izmanto plānākām termoveļām, kas paredzētas aktīvai kustībai un biezākām, kuras paredzēts izmantot ļoti zemās temperatūrās. Merino vilnas termoveļa, ļoti labi pretojas nepatīkamiem aromātiem un to var nēsāt katru dienu, bez mazgāšanas, pat ilgāk par vienu nedēļu. Lieliska veļa pārgājieniem un ikdienas aktivitātēm.

Merino vilnas termoveļa

Kokvilna: Kokvilna labi nodrošina ar papildus siltumu, lieliski uzsūc mitrumu, bet nespēj to novadīt, tāpēc tā ātri kļūst slapja un Jums paliks auksti. Lai nodrošinātu siltumu kokvilnas apakšveļai jābūt biezai. Iesakām izvairīties no kokvilnas termo apakšveļu izmantošanas.

Pērkot termoveļu Jūs vēlaties, lai tā būtu funkcionāla, izturīga un komfortabla jebkuros laika apstākļos. Netaupiet uz to, izvēlieties sev piemērotāko!

Lai termoveļa ikdienā kalpotu efektivāk un tai būtu ilgāks kalpošanas mūžs iesakām to mazgāt tikai ar speciāliem sporta apģērbam paredzētiem mazgšānas līdzekļiem. Lasi vairāk par termoveļas kopšanu.

Kā kopt termoveļu

 

Esam iepazīstinājuši Jūs ar svarīgākajiem punktiem termoveļas izvēlē. Tagad Jums ir pietiekami daudz zināšanu, lai iegādātos sev piemērotāko termoveļu ikdienai vai sportiskām aktivitātēm.

 

Paldies par pierakstīšanos jaunumiem!

Jūsu e-pasts ir reģistrēts

Shop the look

Iet uz produktu

Aizvērt
Rediģēšanas iespējas
this is just a warning
Ienākt Aizvērt
Aizvērt
Pirkumu grozs
0 vienības